فواید استفاده از بیمه درمان تکمیلی

با توجه به تورم و هزینه های بالای گوشت، مرغ، لبنیات و … مردم به سمت غذاهای فست فود و ناسالم رو می آورند که همین موضوع کافی است تا بیماری های مربوط به کبد، روده، معده و …یا حتی مشکلات دهان و دندان، بعد از مدتی پدیدار شوند و شما نیاز به درمان پیدا کنید.

مسائل دیگری نیز مانند کار با تلفن و موبایل هایی با صفحه تاچ بزرگ، تماشای تلویزیون و فیلم و … در این دوران قرنطینه،  مشکلات دید و بینایی به همراه خواهد داشت که اگر بخواهید برای تمامی این موارد به تنهایی هزینه کنید، ممکن است با کمبود بودجه و مشکلات مالی مواجه شوید. بیمه درمان تکمیلی یکی از راهکارهای خوب برای کاهش این هزینه ها به شمار می رود که شما می توانید به راحتی در خانواده بزرگ بیمه عضو شوید و برای همیشه سلامت خود و خانواده تان را تضمین کنید.

هزینه های درمان و بیمارستان برای بسیاری از افراد غیر ممکن است و مثلا اگر یک پزشک، داروساز و یا صاحب رستوران و راننده های تاکسی دچار حوادث و مشکلاتی شوند، در برابر هزینه های درمان و جبران خسارت ناتوان خواهند بود که در این شرایط عضو بودن در یک بیمه درمانی و پرداخت مبلغ ناچیزی مانند فرانشیز، برای عموم مردم قابل تحمل و معقول تر خواهد بود.

بهترین بیمه درمان تکمیلی

فرانشیز

فرانشیز چیست؟

بیمه های درمان تکمیلی، همانطور که از نام آن ها پیدا است؛ نوعی تکمیل کننده پوشش های درمان می باشند که شرط اصلی خرید آن ها، دارا بودن بیمه های درمان پایه است. منظور از کلمه فرانشیز میزان درصدی از خسارات است که هزینه آن ها بر عهده شرکت بیمه نبوده و فرد بیمه شده باید آن را پرداخت کند. به این ترتیب که شرکت بیمه درمان تکمیلی یک رقم تعیین شده ای را به عنوان فرانشیز تعیین می کند که این مبلغ از خسارت قابل پرداخت کسر خواهد شد.

برای پرداخت خسارات توسط شرکت بیمه لازم است که مبلغ پرداختی بیشتر از میزان فرانشیز باشد و در غیر این صورت، اگر مبلغ خسارت کمتر از فرانشیز باشد، پرداختی صورت نخواهد گرفت. فرانشیز انواع متفاوتی دارد که در ادامه این مطلب به توضیح کامل فرانشیز چیست و تاثیر آن در هزینه های بیمه های درمان تکمیلی، می پردازیم.

انواع فرانشیز

فرانشیز میزانی از مبلغ است که بر عهده بیمه شده بوده و شرکت بیمه تعهدی در مقابل پرداخت یک مقدار مشخصی از هزینه های خسارات ندارد. انواع فرانشیز به شرح زیر می باشد:

  • در بسیاری از شرکت های بیمه درمان تکمیلی، فرانشیز، رقمی معین و ثابت است که از خسارات پرداختی کسر شده و برعهده بیمه شدگان می باشد.
  • در برخی از شرکت های بیمه، فرانشیز درصد یا میزانی از مبلغ بیمه است که هرچه مقدار مبلغ بیمه بیشتر باشد، فرانشیز نیز به همان میزان بیشتر می شود.
  • در بعضی موارد فرانشیز، درصدی ثابت از خسارت است که معمولا شرکت بیمه یا همان بیمه گذار، این درصد معین را در هزینه خسارت با بیمه گر سهیم می شود.
فرانشیز چیست؟

انواع فرانشیز

فرانشیز در بیمه های اموال و حوادث

همانطور که می دونید بیمه های مختلفی برای مسائل و امور متفاوتی وجود دارد که مهم ترین آن ها مربوط به سلامتی انسان است که یمه درمان تکمیلی نام دارد. با این که میزان فرانشیز در کشورهای مختلف، مبلغی متفاوت است و بسته به نوع بیمه این مقدار کمتر یا بیشتر است اما در مجموع، وجود فرانشیر در همه انواع بیمه توجیه منطقی دارد. در مورد مهم ترین اموال و حوادثی که به طور معمول، موضوع فرانشیز مطرح است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از مسائل مهم، بیمه های آتش سوزی است که غالبا از اعمال فرانشیز در آنها خودداری می شود. زیرا معمولا خسارت های ناشی از آتش سوزی بسیار ارقام زیادی را شامل می شود و حذف مبلغ جزئی فرانشیز تاثیر قابل توجهی در روابط بیمه گر و بیمه گذارد نخواهد داشت.
  • در برخی بیمه ها، برای پوشش هایی که به عنوان خطزات اضافی، شرکت بیمه موظف به پرداخت هزینه است مبلغی را دریافت می کند. به عنوان مثال در بیمه زلزله، میزان فرانشیز 15 درصد کل خسارت است. در بیمه های سیل و طوفان نیز خسارت و مبلغی جزئی توسط بیمه گر پرداخت می شود.
  • بیمه های باربری، هیچ گونه فرانشیزی برای خسارات مشترک یا جنرال اعمال نمی شود.
  • در بیمه بدنه اتومبیل یا به طور کلی در بیمه های مهندسی، فرانشیز قابل توجهی اعمال می شود که میزان آن بسته به نوع خسارت متفاوت است. برای خسارات کلی یا جزئی یا برخی اجزاء خاص اتوموبیل مبلغ فرانشیز ممکن است ثابت یا درصدی معین از میزان خسارت باشد.

سوالات متداول فرانشیز چیست؟

در حوادث طبیعی مانند آتش سوزی، فرانشیز در چه صورت اعمال می شود؟ با توجه به این که خسارت های آتش سوزی معمولا بسیار سنگین و هزینه بر هستند، پرداخت مبلغ ناچیزی در مقابل هزینه کل آتش سوزی توسط بیمه گذار، تاثیری در کاهش هزینه ها نداشته و سودی برای شرکت بیمه نخواهد داشت به همین علت نیازی به پرداخت فرانشیز نمی باشد اما برای پوشش هایی که به عنوان خدمات اضافی توسط شرکت بیمه ارائه می شود، فرانشیز نیز اعمال می شود.

فواید و مزایای اعمال فرانشیز در شرکت های بیمه چیست؟ پرداخت مبلغ جزئی مانند فرانشیز، برای اکثر مردم قابل تحمل تر است و می توانند از پس خسارات ناشی از حوادث و عوامل مختلف بربیایند. وجود فرانشیز در همه بیمه نامه ها از تعهدهای بیمه گر می کاهد و همین موضوع باعث می شود موجب ارازنتر شدن و کاهش هزینه های حق بیمه می شود. از طرف دیگر پرداخت مبلغی مانند فرانشز موجب توجه بیشتر بیمه گذار به رعایت تدابیر امنیتی و احتیاطی در امور رانندگی، سلامت و … توجه و دقت بیشتری میکنند، که این موضوع به نفع جامعه است.

فرانشیز در بیمه های اشخاص چگونه است؟ بیمه های اشخاص شامل سه نوع بیمه عمر، حادثه و درمان هستند که در بیمه های عمر، فرانشیز امری متداول به شمار نمی رود. بیمه گذار می تواند سرمایه بیمه عمر خود را با مبلغی معین انتخاب کند که به همین علت کسر مبلغی تحت عنوان فرانشیز معنایی ندارد، زیرا در بیمه عمر خسارتی وجود ندارد که شرکت بیمه سهمی از آن را بر عهده بیمه گذار بگذارد. این بیمه نوعی سرمایه گذاری برای دوران کهولت و بازماندگان است.

فرانشیز در بیمه تکمیلی

what is franchise

جمع بندی

بیمه های درمان تکمیلی یک پیشرفت و توسعه مهم در کشورهای مختلف به ویژه ایران، به شمار می رود که هزینه های سنگین درمان و خسارات ناشی از حوادث طبیعی و تصادف ها را تنها با پرداخت مبلغ و درصدی مشخص از میزان کل خسارت که به آن فرانشیز می گویند، قابل تحمل و پرداخت می باشد.